KUALA LUMPUR, 7 Mac 2018 – Rentetan daripada perhimpunan Solidariti Selamatkan Baitulmaqdis yang dirasmikan oleh Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak pada Disember tahun lepas, sebuah Himpunan Bersamamu Baitulmaqdis anjuran Pejabat Mufti Wilayah Perseketuan Kuala Lumpur selamat diadakan.

Lagi gambar-gambar di album MyCARE

Himpunan ini membentangkan panel-panel terpilih yang terdiri daripada Aman Palestin, Lt. Kol. Nadzri bin Musnmab (tajuk: Zionis dan penguasaan Baitul Maqdis), Geng Ustaz, Ust. Norazli Musa (tajuk: Tuntutan Syarak & Perjuangan Baitul Maqdis), Pengerusi MyCARE, Prof. Madya Dr. Hafidzi Mohd Noor (tajuk – Palestin: Antara Tuntutan Syarak dan Tuntutan Kemanusiaan), PPIM, Dato’ Nadzim Johan (tajuk: Peranan Pengguna Dalam Mmenghadapi Cabaran Dunia Masa Kini) dan terakhir sekali adalah panel daripada MyAqsa, Dr. Hj Noorazman bin Mohd Samsudin, CEO MyAQSA (tajuk: Kronologi Perjuangan Pembebasan Al-Aqsa di Akhir Zaman).

Himpunan diakhiri oleh ucapan oleh Mufti Wilayah, Sahibus Samahah Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri dan 13 resolusi I’lan al-Azhar al-‘Alami li Nusrati al-Quds oleh Timbalan Mufti.