Misi diteruskan pada hari kedua di kem pelarian Rohingya Balukhali dengan penyaluran sumbangan yang berupa baldi, selimut, kelambu, periuk, dan tikar kepada 500 buah keluarga.

Dr. Fauziah, Ann Wright dan ahli misi telah menyampaikan sumbangan sebanyak 500 pek makanan seberat 20KG kepada 500 buah keluarga di kem Kutupalong pada hari pertama mereka di sana.

Pek makanan ini terdiri daripada minyak masak, bawang, kunyit, cili, beras, kacang dal, garam, kentang dan lain-lain.

Lampu solar turut disumbangkan kepada rumah-rumah yang sangat dhaif dan keluarga terpilih.

Antara penerimanya adalah seorang wanita buta yang kehilangan suami (dibunuh) dan sedang membesarkan 5 orang anaknya yang berumur 6 tahun sehingga 12 tahun. Anaknya yang sulung kini berada di hospital.

1000TK juga disumbangkan kepada beliau sebagai sumbangan zakat.

Ahli misi juga sempat menceriakan kanak-kanak Rohingya dengan mengagihkan biskut oat dan chocolates kepada 200 kanak-kanak di kem tersebut sebelum pulang.

Kami persembahkan hasil sumbangan-sumbangan tuan/puan yang isitiqamah membantu mereka melalui MyCARE dan Rose2Rose.

Lagi gambar-gambar di album Rose2Rose

Pada tahun ini (2017), MyCARE telah menyalurkan bantuan pertama bernilai RM80,000, bantuan kedua bernilai RM150,000, bantuan ketiga bernilai RM100,000 dan kini bantuan bernilai RM60,000.

MyCARE mewakili saudara-saudara Rohingya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para penyumbang yang istiqamah dalam membantu dan menyalurkan sumbangan melalui MyCARE.

Semoga kebaikan kalian dibalas dengan sebaik-baik ganjaran.