1,200 kanak-kanak miskin mendapat baju raya!

JUTAAN TERIMA KASIH kepada penyumbang MyCARE dari Malaysia, dari Nusantara dan serata dunia yang telah berkongsi rezeki dengan anak-anak ini.

Alhamdulillah, Projek Baju Raya MyCARE telah berjaya dilaksanakan untuk diberikan kepada keluarga-keluarga miskin. MyCARE telah mengambil inisiatif untuk mengupah penganggur yang mempunyai kemahiran menjahit bagi mengoptimumkan penghasilan dan penerima hadiah raya.

Lagi gambar-gambar di album Aqsa Syarif

Para penganggur ini telah dipilih dari kalangan keluarga miskin oleh MyCARE dengan kerjasama Kementerian Sumber Manusia Palestin.

Untuk makluman penyumbang, kadar pengangguran di Gaza adalah yang tertinggi di dunia, iaitu 41.2% di kalangan lelaki, dan 62.6% di kalangan wanita.

Dengan berkat sumbangan, 1,200 orang kanak-kanak miskin telah menerima baju raya yang telah diedarkan di beberapa check point. Menurut Ahmad Thabet, pengurus MyCARE Gaza, kualiti pakaian ini sangat memuaskan seperti pakaian import.

Beberapa orang kanak-kanak miskin juga dibawa ke kedai untuk memilih sendiri baju raya pilihan mereka.

Kami mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menyumbang di dalam kempen MyRamadan.

Tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum kempen MyRamadan ditutup. Jom bersama kami membantu mereka! Derma segera di https://www.billplz.com/myramadan

“Ibadah Kita, Kegembiraan Mereka”