Fallujah, kota mimpi ngeri bagi orang awam yang menjadi tempat rebutan antara tentera Iraq dan juga ISIS. Kekalahan ISIS di Fallujah menjadikan penduduk Fallujah yang sebelum ini melarikan diri pulang ke tanah asal mereka. Dengan kemusnahan yang teruk, Fallujah seperti kota mati tanpa ada sebarang keperluan asas.

Setiap tahun, Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) bersama rakyat Malaysia menghulurkan bantuan kepada saudara-saudara kita di Iraq. Sebanyak 125 pek makanan telah disalurkan kepada pelarian-pelarian Iraq hasil sumbangan rakyat Malaysia dalam tabung MyRamadan 1439H.

Salam Iraq, agensi kemanusiaan di bawah MyCARE mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kepada para dermawan yang telah menyumbang ke tabung MyRamadan 1439H. Sebagai peringatan bersama, masih ramai lagi saudara-saudara kita memerlukan bantuan. Jom bersama kami membantu mereka!

Ayuh hulurkan bantuan anda di https://www.billplz.com/myramadan

Atau salurkan sumbangan atas nama ‘Humanitarian Care Malaysia Berhad’

Maybank Islamic: 5642 5856 0698
Bank Islam: 1209 20100 34904
CIMB Islamic: 8602 135 592

Maklumkan ke emel:
[email protected] atau Whatsapp/Telegram ke 018-9089282.
Reference: myramadan

Semoga Allah merahmati para penyumbang sekeluarga dan melipat gandakan rezeki, insya Allah. Semoga gandaan pahala di bulan Ramadan ini menguntungkan kita di akhirat kelak.

“Rasulullah S.A.W adalah seorang yang paling dermawan, dan beliau menjadi lebih dermawan lagi pada bulan Ramadan.”
– HR Bukhari dan Muslim

“Ramadan Kita, Nikmat Bersama”