#‎Intifada‬ ke-3 ini kita dikejutkan dengan serangan berani dari rakyat Palestin dengan menikam dan melanggar tentera Israel atau penceroboh Israel. Ada diantara mangsa tikaman dan langgar itu cedera mahupun mati. Ada pula rakyat Palestin difitnah melakukan cubaan menikam sehingga dibunuh tanpa usul periksa.

Tetapi serangan itu sebenarnya adalah langkah terdesak untuk mengingatkan dunia kekejaman tentera Israel dari segi pembunuhan sesuka hati, merobohkan tempat tinggal, menangkap tanpa waran, penempatan haram, sekatan ekonomi, penjara tanpa sebab, vandalisme dan lain-lain. Yang telah berlaku selama lebih 60 tahun di Palestin.

Proses pengyahudian di Baitul Maqdis pula semakin menjadi-jadi tetapi rakyat Palestin cuma mampu bertahan dengan membuat benteng manusia dan melontar batu. Rakyat Israel pula menjadi lebih selesa dan mula melakukan vandalisme kerana polis dan tentera Israel menjadi benteng mereka dari batu-batu Palestin.

Mereka tahu kesan-kesan daripada serangan menikam ini iaitu ditembak mati on-the-spot, ahli keluarga disiasat, rumah dirobohkan, dipenjara, dihalau dari Palestin. Fikirkan adakah mereka akan melakukan serangan ini jika mereka menerima bantuan dari masyarakat antarabangsa?

 

Ayuh salurkan sumbangan anda kepada Kempen MyINTIFADA

1) Salurkan sumbangan anda ke akaun Humanitarian Care Malaysia Berhad:
– Maybank Islamic (5642 5856 0698)
– Bank Islam (1209-20100-34904)
– CIMB (8602-135-592)

2) Maklumkan melalui e-mail, nama beserta bank-in slip kepada [email protected] atau WA/Telegram ke 019-6551948

Untuk maklumat lanjut dan juga jemputan ceramah di tempat anda, sila hubungi:
MyCARE HQ: 03-8941 2341 (Puan Raihanah)
Email: [email protected]

Sumbangan-sumbangan yang disalurkan melalui Aqsa Syarif akan disalurkan bagi menampung keperluan makan, minum dan pengangkutan yang diperlukan sekitar Masjid Al Aqsa

Bagi yang ingin menukar Profile Picture di Facebook dan Twitter, boleh la kunjungi Koleksi MyINTIFADA sebagai solidariti bersama rakyat Palestin. Gelombang ‘The Third Intifada’ sedang bergema diseluruh Palestin dan disahut oleh seluruh masyarakat dunia yang cintakan keamanan.

‪#‎ThirdIntifada‬ ‪#‎SavePalestine‬ ‪#‎Boikot‬ ‪#‎BDS‬ ‪#‎AqsaSyarif‬